tillsammans i sakerhet

Hoi An. En mysig stad i Vietnam dar man kan sy upp klader, kolla pa gamla hus och tillverka egna skor. Och cykla och ga pa matlagningskurs och besoka pagoder och kinesiska samlingssalar.
Hoi An betder tillsammans i sakerhet och det kanns verkligen som ett passande namn for den har staden. Lugnt och fint ar det hittills.
Vi kom imorse och vi gillar det. Skarpt. Har promenerat runt har hela dagen och bara njutit av atmosfaren och manniskorna.
Innan vi akte till Vietnam var det manga manniskor som radde oss att boka om biljetten. Ak inte till Vietnam! har alldeles for manga sagt till oss. Manga menade pa att vietnameserna inte var trevliga.
Vi undrar om de verkligen varit i Vietnam och inte irrat bort sig nagon helt annan stanns. Vi kan namligen inte dra oss till minnes att vi mott en enda rent ut sagt otrevligt vietnames. De flesta ar sjukt tillmotesgaende, och till och med souvenirforsaljarna visar respekt och forstar att man inte alltid vill kopa. Nej, mycket kan man saga om vietnam, men otrevliga manniskor ar inte nagonting man behover koppla ihop med dethar landet. Till och med turisterna gar runt med ett leende pa lapparna.

Har i Hoi An stannar vi i tva natter, sen bar det av inat i landet. Vi hoppas fa se lite av det "riktiga" Vietnam. Vi skall besoka minoritetsfolk och bergsbyar i sallskap med tva vietnamesiska guider. Tror verkligen att det kommer bli en upplevelse!

I ovrigt kan vi beratta att vi mar bra, och halsan ar battre an var den varit pa lange!
Vi gillar livet helt enkelt. Vi gillar Vietnam, och vi gillar framforallt Hoi An.

Nu skall vi ata en bit mat pa nagon restaurang nere vid floden och njuta lite. Det ar ju faktiskt det som ar det basta.

Lisa & Andrea

Kommentarer
Postat av: Mormor, Morfar och Viveka

Hej!

Det är skönt att höra att ni mår bra så att ni kan fortsätta er resa. Vi följer er med stort intresse. Här skiner vårsolen på oss idag och mormor har bakat våfflor.

Kramar från oss.

2009-03-29 @ 18:44:33
Postat av: Charlotte

Hej hej!



Vi gillade med vietnam jatte mycket! hade bara en snabbvisit i Hoi an pa fem timmar i vantan pa bussen men det verkade jatte mysigt! Manniskorna i Kambodja ar betydligt mer pa om att salja saker och be om pengar kan jag saja. sa dom som tyckte det var jobbigt dar ska inte aka hit. :)



Hoppas ni har det kanon!



Kram

2009-04-03 @ 12:40:21
URL: http://kastaboomerang.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0