miss lee

vi har helt plotsligt fatt en otrolig forstaelse for folk som har svart att lamna koh phi phi. och aven for folk som gang pa gang atervander. vi ar namligen nagra av de forstnamda. men idag tog vi oss i kragen och kopte biljetter till koh lanta innan vi hann angra oss. kanns bra. men vi kommer sakns phi phi saklart.
ikvall ar alltsa var sista kvall pa denna harliga o, dar vi traffat de markligaste och drygaste manniskorna under resan.. men aven de trevligaste och harligaste! att sa mycket skona manniskor far plats pa en enda o ar otroligt.
den mest fantastiska manniska vi traffat ar var alldeles egna miss lee. den kvinnan har power! hon driver guesthouset vi bor pa, och det gar inte annat an att alska henne. ar det nagot vi kommer sakna sa ar det lee!

dagarna har bestar mest av degande pa stranden, men idag har varot duktiga och paddlat kajak i nagra timmar! det var roligt och vi ar nojda med oss sjalva.

nasta vecka far vi besok fran kalla sverige, det ser vi fram emot!

(forretsen sa har vi faktiskt blivit lite bruna nu ocksa. det gillar vi.)

simma lugnt!

vi ar inte direkt missnojda med livet just nu


hejda koh tao

snart aker vi nattbat till suratani och darifran vidare till krabi, och sedan koh phi phi. det blir nog fint. har dock lite separationsangest vad galler att lamna denna fantastiska o. har ahft det alldeles stralande har aven om vi brant oss lite i solen.
nu skall vi bekrafta vara biljetter, och sen hoppas vi pa att fa ata lite massaman innan baten gar.

ha det fint i vinterlandet.

Lisa & Andrea


koh tao

vi har traffat folk vi kande och folk vi inte kande. vi har varit pa ett castle. vi har sett timbuktu, chords och tingsek. vi har solat. vi har badat. vi har brant oss. vi har akt moped pa nagonting som knappt kan kallas vagar. vi har bott pa ett lyxigt stalle. vi har atit masaman. vi har druckit cocnut shake. vi har sett fina strander. andrea har blivit av med sin kamera och sin mobil. vi har matt bra. vi har matt daligt.

men vi ar i paradiset. och livet ar udnerbart.


bara en liten sak till..

ja! vi har det lika bra som det ser ut.
eller kanske battre om vi tanker efter.

into the wild

vi befinner oss for tillfallet i en liten stad som heter Thana Rata och ligger i Cameron Highlands.  vi akte en svangig och allt annat an bekvam bussfard pa fyra timmar for att komma hit. men det var det mer an vart. den har platsen ar allt som K.L inte ar. och vi alskar det!
vart forsta intryck av stallet var att har fanns mycket jordgubbar, och manga hus som har en valdigt alpstugeliknande arkitektur. senare fick vi aven erfara att kvallarna och framforallt natterna ar valdigt kalla. trodde aldrig att vi skulle behova ha pa oss sapass mycket klader i det har landet, eller i din har varldsdelen.

igar gick vi ut for att ga pa en liten nyborjartrekk och med var vanliga tur traffade vi en hjalpsam man som visade oss till Robinson Falls, dar var trekk skulle borja. mannen helle Khali och visade sig jobba som guide, men han hade inga manniskor att guida dagen till ara utan, gick ut for en egen liten traningsrunda. for ovrigt sa trekkade han varje dag, da alskar man verkligen sitt jobb. iallafall sa blev han helt plotsligt varan guide, alldeles gratis. och vi som gick runt och vantade pa haken.
han plockade passionsfrukter och andra bar och frukter som vi inte minns namnen pa at oss, visade oss vaxter och djur, och tillverkade fina armband och en krona av rotting, som han hogg ner med sin maschete.



snygg huvudbonat av lov och machete. och man skulle se serios ut.



snyggare huvudbonad i rotting. andrea ar djungelns drottning.

det ar sa vackert har, dvs. naturen. efter att ha gatt i djungeln i tre timmar trodde vi att vi skulle vara trotta, men helt arligt var vi piggare an innan. det ar sant naturen gor for en. vi behover lite lugn och ro och vila efter vara storstadsstrapatser.



djungel nar den ar som vackrast.

vi bestamde oss iallafall for att ga ut pa en riktig djungeltrekk foljande dag, idag alltsa, och bokade en guide via vart guest house travel agency. och vem visade sig vara varan guide? Khali, saklart, vem annars?

idag har vi vandrat och framforallt klattrat runt i djungeln, i dryga 7,5 timmar. stundtals var det otroligt jobbigt. vi besteg ett berg, men det var inte bara att gora.. tank dig att hoppas skridskohopp upp for fontinbacken i tva timmar. det har var jobbigare. vi kommer aldrig mer att klaga over ett spinningpass pa friskis eller sportlife. men vi hade ju iofs inte sa mycket annat att valja pa an att hela tiden forstatta ga. for det ar helt klart inte acceptabelt att bli slagen i djungeltrekking av en 65-arig man. tyvarr visade det sig att vi blev det, for han verkade aldrig bli trott.
dessutom talade han om att hollandare ar lata, och aven malayer. vi tva daremot var valdigt valtranade och fit, enligt honom! sa nasta gang nar vi kommer tillbaka, efter massvis av hard traning i Sverige, ska vi springa uppfor berget. nan som ar sugen?


                                                      Flyga ar livet.


                           Flyga med oppen mun ar annu roligare.


                                                  Te, te och ater te.


                                     Jag ar en teodlare av hogsta rang.



                                                       Supertrekkarn!


Guds gava till manniskan.

Idag har varit en aktiv dag, en mycket aktiv dag. Eller sa kanske det ar tvartom, att vi inte har gjort sa mycket alls. En av oss, inga namn namnda, sov lange, efter en hard natt. Den andra daremot tog det hela lite battre och gick upp lite tidigare. Det har dock visat sig att sant kan straffa sig. Personen ifraga ligger darfor av en slang av en mycket vanlig folksjukdom, kallad bakfylla. Vila ar det enda som kan kurera en mot detta.

Vi har dock upptackt ett flertal saker. Det finns tre saker som gud har skankt manniskan och som vi inte kan klara oss utan. Dessa tre saker ar Subway, rulltrappor och Black Currant smoothie. Om ni inte har provat nagot av dessa tre saker sa ar det ett maste. Tydligen har det aven visat sig att det ar mycket manniskor ute pa en lordag. Markligt.

I ovrigt ska vi ata middag med vara kanadensiska vanner ikvall, mycket trevligt. Imorgon bar det aven av til Cameron Highlands, dar vi ska bekanta oss med naturen nagra dagar. Bussen dit tar 4 h och avgar klockan 12.30, for de som antecknar. Den 13, pa Lisas fodelsedag, flyger vi vidare till Phuket ,Thailand, for att sedan aka direkt till Kho Tao.

Hoppas alla har det bra dar hemma!

Andrea&Lisa

god morgon varlden

igar var en trevlig kvall. forst nu har vi borjat inse hur mycket svenskar vi nog kommer traffa under var resa. sjukt manga. fran att inte ha traffat en enda liten svensk pa tre veckor traffar vi nu svenskar nastan vart vi an gar. vart hostel ar invaderat av svenskar. allt man hor ar svenska, svenska, svenska och lite engelska da och da kanske. men det ar trevligt.
det var aven valdigt trevligt att traffa vara kanadensiska vanner igen.
det ar sjukt vad liten varlden ar anda, hela tiden stoter vi pa manniskor som vi traffat pa bali eller i yogya. och vi som trodde att varlden var sa stor, sa stor.
vi borjar kanna oss ltie matta pa den har staden dock. vi gilalr den fortfarande, men det kanns som att det ar dags att aka vidare. sa imorgon tar vi, om allt gar som det ska och nagon vill salja biljetter till oss, bussen till cameron highlands. dar stannar vi en stund och sedan nasta vecka flyger vi till thailand. det blir nog fint. och formodligen en himla massa mer svenskar.. och vi som tycker att det ar mycket har.

njut av kylan!
Lisa & Andrea

fish therapy

idag har vart en bra dag! det borjade med att vi gick upp ratt sa tidigt och borjade ga mot petrona towers. vi trodde det skulle ta tio minuter. det tog en halvtimme. val dar fick vi iallafall biljetter till att aka upp i deras skybridge. det var fint att se kuala lumpur fran ovan och det kandes aven lite som ett maste nar man ar i den har staden. sedan gick vi till kl aquarium. det avr fint det med. har var vi med om dagens upplevelse, fish therapy. man satter sig med fotterna ner i en pytteliten pool, full med 2-4 cm langa fiskar. genast borjar fiskarna mumsa pa ens fotter. de ater upp dod hud och det skall vara avslappnande och bra i storsta allmanhet. kanslan ar obeskrivlig, men kanns lite som att sitta med fotterna i ett bubbelbad samtidigt som sma sma nalar sticker en. och ibland biter fiskarna till lite hardare. i borjan var det kittligt och ltie obehagligt men det slappte efter en stund. efterat var vara fotter lena och rena :)
efter fiskmatningen begav vi oss till times square mall och gick pa bio. trevligt. filmen hette inkheart och hade textremsor pa bade kinesiska och malaysiska.

sedan besokte vi bussterminalen. ar man inte redan stressad sa blir man det sa fort man satter sin fot dar. sjukt.
pa vag tillbaka till hotellet fick vi helt plotsligt ett kart aterseende, vara kanadensiska vanner vi traffade pa bali, meg & megan. sa snart skall vi ga ut och ata med dem :)
det kan nog bli en bra kvall ocksa!

Lisa & Andrea

Mums!

nar man inte skrivit pa lange har det ofta hant alldeles for mycket och det ar svart att veta hur man skall fa till det. men eftersom vi vill ge er alla ciktiga detaljer om vart aventyr skall vi gora vart basta. en varning bara. det har ar ett valdigt langt inlagg. men vi lovar att det ar en engansforeteelse. forhoppningsvis.
enjoy!

vi borjar med dag 1 (tisdag)

precis som vi skrev i det tidigare inlagget finns det valdigt, valdigt mycket att se har. forsta dagen passade vi darfor pa att vara riktiga turister och aka sightseeingbuss! bussen hade massor av stopp och du kunde hoppa pa och av vart du ville.

dagem borjade, for var del, med en tur i KL's gronomrade. national momumentet besoktes. fint monument med galna asiater som posade som vildar. valdigt uppfinningsrika poser dessutom. har aldrig sett nagot liknande. vi far ova lite pa vart poseregister insag vi. orkidetradgarden med massvis av fina blommor var val vard ett besok.

efter det gick vi till den national mosque, som visade sig vara stangd for besokare just nar vi var dar, pga. av bonestund. men med var vanliga tur sa traffade vi en man som kunde ta oss med in en specialvag. for att komma in var vi dock tvungna att ta pa oss langa lila rockar med luvor, tank pa harry potter!
vi visades sedan runt i den mycket vackra byggnaden och fick aven tid att diskutera islam med en kvinna dar. hon talade bl.a. om for oss att homosexualitet ar ohalsosamt och man far ha max fyra fruar. varlden ar marklig.
varm choklad och kex bjods det pa ocksa. helt plotsligt var det dags for bonestund. istallet for att vara tvungna att ga, som vi hade tankt, blev vi inbjudna att  vara med. nu rackte det dock inte med bara de lila kapporna, aven huvudduk fick vi ta pa oss. for er som inte kan tanka er oss tva i denna mycket kladsamma utstyrsel, sa kommer forhoppnongsvis ett helt fantastiskt foto att laggas upp i framtiden.det ar obetalbart. vi behopver inte fota mer pa hela resan, sa bra ar det.
bonestunden var helt klart en av hojdpunkterna pa resan, och nagonting som vi verkligen inte hade trott att vi skulle fa vara med om nar vi kom till mosken. som gradde pa moset blev vi dessutom bjudna pa lunch av en volontar som jobbade i mosken! folk runt omkring oss at med handerna och dar fanns hela fiskar.. men vi hittade valdigt god mat.

pa resten av vagen sag vi en massa platser, bland annat petrona twin towers. sjutk vackra verkligen. forstar att de blivit nagot av en symbol for KL.

kvallen spenderades pa en reggaebar, med ett inslag av ett nagot forsenat firande av det kinesiska nyaret. med drakdans, trummor och hela baletten. de spelade trakigt nog mindre och mindre reggae och mer och mer techno ju langre kvallen gick. traffade aven ett tre svenskar som vi tyckte om, eftersom de pratade svenska. har i stort sett borjat tanka pa engelska och ibland kan det fa vara kul att trana pa svenskan med andra manniskor an varandra. senare passade vi aven pa att jaga lite rattor, mycket trevlig kvall!

sen vips var det dag 2 (onsdag)


pa onsdagen besokte vi islamic art museum. helt fantastiskt (precis som det mesta har). bara byggnaden i sig var ett museum. mycket att se, och framforallt en fotoutstallning foll oss i smaken.
sedan tog vi en tur till en av alla hundratals shoppinggallerior som finns i den har staden, times square mall. det ar svart att tanka sis hur stor den ar om man inte varit dar. minst tio vaningar och helt sjukt mycket yta. i denna mall har de aven en bergochdalbana och lite andra karuseller, pa femte vaningen. det ar ingen ltien bana direkt.. ungefar lika stor som balder. och inomhus!
pa onsdagkvallen at vi det basta ditills, varsinn macka pa subway. ar det nagonting det finns ont om i den har staden sa ar det restauranger. vill man hitta nagra bra for man bege sig till narmaste mall, och det kanns ju liite trakigt.

idag ar det dag 3 (torsdag!)

vi har spenderat dagen med att promenera, promenera och promenera. det ar sma avstand mellan det mesta har i KL sa varfor inte fardas till fots. det ar aven hyfsat enkelt att hitta. vi har varit pa central market, som var ovanligt litet for att vara har. sedan promenerade vi vidare till little india, nagot av en besvikelse. vi hade hopaps pa farggranna butiker och kanske till och med ltie indisk mat. men vad vi fann var gata efter gata med butiker saljandes framforallt en sak - slojor. kandes inte direkt som att vi var ratt malgrupp..
vi gick till annu en galleria, the mall. det lat ju bra. the mall, the place liksom. vi tankte att det har stallet maste vara grymt. men det var det inte. vi kanner att vi fatt nog av malls.. och det ar dessutom ganska dyrt i det har landet. i vissa fall nastan lika dyrt som hemma. och skall vi handla vill vi ju fynda. dock har vi kostat pa oss varsitt par helt akta converse. fint ska det va!

nu sitter vi har framfor datorn och tanker pa var tid i KL, och pa tiden vi har kvar. hojdpunkten hittills har latt varit moskebesoket. ingen tvekan om saken. imorgon hoppas vi att vi traffar vara kanadensiska vanner som vi traffade pa bali. sen har vi lite saker kvar att kryssa av pa listan over saker att se i KL.

vi vet inte nar vi aker vidare, eller vart vi aker. och det kanns helt underbart.


till dig som laser: du har formodligen orkat lasa detta langa inlagg i sin helhet, en varm applad till dig. i fortsattningen skall vi forsoka vara lite mer kortfattade, men ibland finns det bara sa mycket att beratta! :)

SUMMA SUMMARUM: VI GILLAR KUALA LUMPUR, DET AR MUMS!

Lisa & Andrea

en snabb halsning fran KL

nu ar vi har och det ar bra. det finns sjukt mycket att se har verkligen, nastan for mycket. det ar svart att valja och fa tiden att racka till. vi har iallafall redan hittat pa en massa saker, sett och upplevt mycket. museum, moskeer, shoppingcenter, parker och jattemycket annat.

skriver snart igen och ger er lite mer detaljer kanske.
Lisa & Andrea

Borobodur





Sahar kan ett buddhisttempel se ut. Och da ar det har bara 1% av alla fina bilder vi har darifran. Borobodur alltsa! Fantastiskt. Prambanan var inte heller fel.. men bilderna tar ju sa lang tid att ladda upp att man blir radd. Sa ni far googla eller nat om ni vill se ett fint hindutempel.

Annars rullar livet pa har i Yogya och imorgon flyger vi till KL.

So long luftballong!
Andrea & Lisa

RSS 2.0