var sista tid i vietnam

mycket har vi varit med om sedan senast vi skrev har pa bloggen.
snart lamnar vi vietnam, ett land som vi verkligen kommit att tycka om. blandade kanslor, men vi kanner att vi maste atervanda hit nagon gang.

har kommer iallafall en liten sammanfattning av avd vi har haft for oss det senaste.

det borjade med en tur med easy riders mellan hoi an och hue, via central highlands. det var vi och vara drivers tam och nam. vi har sett tempel, besokt minoritetsbyar, sjungt kareoke hemma hos en vietnamesisk familj, atit valdigt billig och god mat, smakat varldens godaste ananas, lart oss lite om kriget, akt med en valdigt spannande "farja", badat i vattenfall, sett napalm brinna och framforallt njutit av ett alldeles fantastiskt vackert landskap. tam och namn var tva skona vietnamesgubabr i sina basta ar som korde lugnt och fint pa de slingriga vagarna.
mc-turen var iallafall en riktig hojdare!

vi spenderade cirka 3 timamr i hue, en valdigt fin stad, innan vi satte oss pa bussen till hanoi.

i hanoi promenerade vi omkring lite i de gamla kvarteren och besokte ho chi minh museet. utstallningen dar ar svar att beskriva. vi kan iallafall konstatera att var guide alskade ho chi minh.

sedan begav vi oss ivag pa en tredagarstur till halong bay. en sanslost vacker plats som finns med pa unescos varldsarvslista. vadret har, sedan vi anlande hanoi, varit lite trakigt. gratt, kallt och lite regnigt. men vi klagar inte.. har ju faktiskt haft valdigt fint vader hela tiden fram tills nu. det galler bara att ta pa sig lite varma klader.. vilket vi egentligen inte har med oss, men man far improvisera.
halong bay-turen var iallafall trevlig. fina saker att se pa och roligt sallskap. andrea fick bade paddlat kajak och trekkat lite.

nu ar vi tillbaka i hanoi, men imorgon bar det av vidare mot nya aventyr i hong kong!

Kommentarer
Postat av: Bengta

Hej låter fantastickt - men - får man säga så. Börjar faktiskt att längta lite efter er. Skit nu i mamma och ta vara på Hong Kong och Peking. Puss

2009-04-03 @ 23:44:18
Postat av: Jonas

Hejsan!

Kul att läsa er blogg!

Jag var själv i Vietnam för lite mer än en månad sedan! Jag tillbringade tre veckor i Saigon och känner igen mig i det ni berättar om. Tunnlarna med filmen - fast vår guide ville bli kallad för John Wayne, antingen så var det samma som hade bytt namn eller så är de sådana allihopa! Original - motorcyklarna (det är bara att gå om man vill ta sig över gatan, de ser till att inte köra på en). Jag gillatr också Air France, de är riktigt bra!

2009-04-11 @ 16:13:24
URL: http://www.metrobloggen.se/tagmastaren

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0