Tack Ingvar Kamprad!

vi har nu varit i 深圳市 (shenzhen) i nastan tre dagar. imorgon aker vi tillbaka till hong kong igen. 
深圳市 ar en ganska spannande stad. vi blev varnade for bade droger, kriminalitet och prostitution, men hittills ar vi skonade fran grovre brott :) det ar en ny stad, vi fick veta av harlig amerikan vi traffade pa gatan att for sju ar sedan avr det bara akrar sa langt ogat nadde.. vet inte om det var lite av en overdrift, men idag ar ahr iallafall fullt med skyskrapor. far lite kanslan av att vara i ett lite mindre modernt hong kong dar valdigt manga farre kan engelska. men de som kan hjalper garna till sa mycket det bara gar oavsett det galler manikyr eller tunnelbanekartor.
har finns valdigt mycket knasiga temaparker. en dar de har byggt upp 130 av varldens sevardheter i miniatyr, en dar de har byggt upp kinesiska minoritetsbyar i naturlig storlek, en dar de har byggt upp kinesika sevardheter i miniatyr och ett ryskt krigsskepp. vi har inte besokt nagon av dessa. ananrs finns det val inte sa mycket sevardheter har.. eller sa finns det det, men vi ar ju som bekant inte sa bra pa kinesiska, och darfor kan det ibland vara knepigt att forsta..

forsta dagen i 深圳市 gjorde vi inte manga knop, andra dagen akte vi till ikea och at kottbullar med mos och kanelbulle (gott!) och var pa nagon slags marknad alternativt shopping mall, tredje dagen (idag) har vi legat i en park hela dagen.. pciknickat och skadat kineserna i 深圳市 utova sin sondagsgymnastik. tyvarr var vi val inte sa aktiva sjalva.
lisa har aven blivit av med sin planbok. en ficktjuv oppnade vaskan och det fanns ju inte mycket vi kunde gora. men vi forsoker se det positivt. i samma fack lag namligen andreas planbok, bada vara telefoner och bada vara ipods, och inget av det tog den lycklige som nu ar 400 yuan rikare. sa vi ar inte bittra! dte kunde varit varre. vi har egentligen haft valdigt tur med santhar under resans gang.

det borjar sa smatt kannas att det borjar lida mot sitt slut har i asien, om bara 12 dagar ar vi pavag mot sverige igen. men vi skall njuta av och ta vara pa vara sista dagar har sa mycket det bara gar. pa tisdag aker vi till beijing!

har aven hort att det ar soligt och fint darhemma. det far garna halla i sig ett bra tag till :)

Lisa & Andrea


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0